ESD stoel

Een ergonomische ESD veilige stoel

Bimos biedt u stoelen in ESD-uitvoering voor het perfect afleiden van statische elektriciteit o.a. voor gebruik in de elektronische industrie. De afkorting ESD staat voor 'ElectroStatic Discharge'. De meeste mensen kennen wel vormen van elektrische ontlading. Denk eens aan het kammen van uw haar, het knetterende geluid bij het uittrekken van een trui of aan de schok die je soms krijgt als je uit de auto stapt. Deze ontladingen zijn onschadelijk voor de mens echter kunnen desatreus zijn voor elektronische componenten of printplaten.
Zo kan een "gewone" stoel met kunststof zitting en rug-leuning statische ladingen opwekken en apparatuur beschadigen. Een ESD veilige stoel heeft aarding van de zitting en de rugleuning naar de geleidende wielen. Geplaatst op een geleidende vloermat is de ESD stoel geaard en zal statische lading veilig wegvloeien naar aarde. Als gebruiker van een dergelijke ESD stoel merkt u hier niets van.

esd stoelEen ESD stoel van Bimos geeft betrouwbare bescherming

Wanneer de ESD stoel gebruikt wordt in een ESD-aangepaste omgeving, kan een eventuele statische lading efficient worden afgevoerd waardoor uw kostbare electronische apparatuur niet beschadigd raakt. Het afleiden gebeurt via de rugleuning, zitting, gasveer en kruisvoet naar de wielen en verder naar de vloer. De stoelen zijn goedgekeurd volgens SP-methode 2472.

Onderzoek naar het gebruik van ESD stoelen

Onafhankelijk onderzoek wijst uit dat ESD voor bedrijven, die met elektronische componenten en printplaten te maken hebben, een hoge kostenpost is. De gevolgen voor een bedrijf vaak niet te overzien. Het gebruik van ESD stoelen op de aanwezige werkplekken zorgt voor minder verstoringen en daarmee lagere kosten door uitval of schade. De ESD stoelen van Bimos voldoen aan alles eisen en dragen dus bij aan een beter bedrijfsresultaat. Vraag direct alle informatie aan via het formulier rechtsboven aan de pagina.