En een goede stoel ...

Draagt bij aan een veilige industriële werkplek

Een goede werkplekstoel moet veilig zijn. Hij moet naadloos in het veiligheidsconcept van uw bedrijf kunnen worden geïntegreerd. Het gaat dan niet alleen om de constructie van de stoel zelf, maar vooral ook om de mogelijkheid de stoel aan te passen aan de taken die hij in uw bedrijf dient te vervullen.

Onderzoek biedt veiligheid

Bimos heeft onderzoek en ontwikkeling hoog in het vaandel staan. Al tijdens de ontwikkeling van een stoel worden eventuele ongevallenrisico's beoordeeld en uitgesloten. Hierbij staan wij continu in contact met specialisten uit de praktijk en werken wij samen met gerenommeerde onderzoeksinstituten, zoals het Fraunhoferinstituut. Hierdoor zijn onze stoelen veilig en beperken we de kans op ongevallen zoveel mogelijk.

Veilig zitten zonder compromis

In veel bedrijven blijft men, vanwege economische redenen, verouderde stoelen gebruiken. Vaak worden in productiebedrijven zelfs kantoorstoelen gebruikt, die niet bedoeld zijn voor de betreffende werkzaamheden. Zelfs wanneer deze stoelen zijn voorzien van een GS-keurmerk, is de veiligheidsstandaard voor een industriële toepassing onvoldoende. Een stoel kan alleen veilig zijn als hij echt voldoet aan de eisen die in uw bedrijf worden gesteld.

Veiligheid kan worden aangetoond

Als het gaat om veilig werken kunt u niet vertrouwen op loze beloften. Veiligheid is meetbaar. Alle stoelen van Bimos voldoen aan DIN 68 877 en zijn voorzien van het GS-keurmerk voor bewezen veiligheid. De veiligheidseisen die wij aan onze stoelen stellen, overtreffen zelfs de eisen die deze normen stellen.

Veiligheid en de menselijke factor

Naast stabiele constructies en een veilige mechaniek is het van belang dat de stoel rekening houdt wie erop zit. Als mensen ontspannen en geconcentreerd werken, worden gevaarlijke fouten voorkomen.